ETS 2 - 1.48.5 Bakım Güncellemesi (ana konu)

Konuyu çok saçma ve alakasız yere çekip hakaret etme seviyesine kadar gelip karşı tarafı suçlaman çok gereksiz bir davranış. Önce anlayıp sonra yorum yapmanı tavsiye ederim.

2 Beğeni

@HasanOfke
Belli ki baştaki arkadaşın yazdığı ve benim savunduğum ve sonrasında bana yazdığı üsluba karşın tavrımı koyduğumu anlayamamışsın ki ayrıca bu kavga değil. Benim gelişim ve değişimlerimi bu kadar takıntı haline getirip hayranlığını belli etmene gerek yoktu :slight_smile: Bence benimle ilgilenmek yerine sen forumunun gelişimi ile ilgilen.

@umutcan
Burada benim verdiğim cevap ve kişi belli ve senin fikrini sorduğumu sanmıyorum ve fikrini almam gerektiğini de sanmıyorum :slight_smile: o yüzden sen fikrini kendine sakla dipnot; küfür de yok yorumda.

@sparteam
Konuyu saçma ve alakasız bir yere çektiğimi düşünmüyorum taa ki arkadaşın bana vermiş olduğu ters cevaba kadar. Arkadaşın yazmış olduğu son yorumdan sonra verdiğim tepkinin aşırıya kaçmış olabileceği konusunda haklı olabilirsiniz…bu durumdan dolayı kusura bakmayın

Herkese iyi forumlar

Kim kime dum duma :smiley:

"Benim gelişim ve değişimlerimi bu kadar takıntı haline getirip hayranlığını belli etmene gerek yoktu :slight_smile: "

:poop: evet yatıp kalkıp seni düşünüyorduk açığımızı buldun tebrik ederiz çokomelli insan

dsfdsfdsfdsf neyse bye bye büyüyebilirsen gelirsin.

4 Beğeni

@HasanOfke Bu sitede hala ip ban yada serial ban yok mu :smiley: arkadaşları kapıdan kovuyorsunuz bacadan giriyorlar…

TR’deki harita yapımcıları ile ciddi ciddi sorunları var. İnanılmaz. :smiley: Promods’un çıktığı seviyeden faydalanırken yazdıkları ile seviyeyi düşürüyor. Ne de olsa kıskanılacak bir hayatı var o gönüllü bir ProMods developer :stuck_out_tongue:
Defalarca hesabı yasaklanıyor hala aynı inatla yaşamaya devam edip geliyor. Böyle tipler varken ProMods’taki TR nasıl genişlesin? İş birliğine girebileceğin düzgün insan yok. Bütün bunlar ben taa en başta 2009’da mod yapmaya başlamamamla ilgili neyse yapacak bir şey yok. Millet 15 yıldır tıpkı ülkenin yaşadığı kaos gibi ETS 2’de TR haritası derdini bir türlü çözemiyor. Tam çözülüyor hayda biri geliyor sen reklamlardan para kazandın ben kaçıyom diyor sdfdsfdsfdsf sürekli kudurtan yanı TR Extended’ın gelip F-MAX’ta olduğu gibi haritada da standartları değiştirip kapıyı açmasıdır.

11 Beğeni

4 sene geçmiş, hala bir şey değişmemiş :joy:

Oyunlara her gelen yeni özellik, başka özellikler için başka kapıyı açar. Onlar söyleyene kadar, tam olarak neyin geleceğini bilemeyiz. Şuan da herhangi bir şey için beklentiye girmek, yanlış ve mantıksız olur.

Evet. Bunu yazılım uzmanı olarak önceden tahmin edip önlem almanız gerekirdi. Adamlar çok önceden açıkladılar bunu. Ara güncelleme olacağı kabak gibi ortadaydı. Trieste 1.48 ile gelmeyince ara güncelleme ile geleceğini sağır sultan bile anladı.

20 Şubatta yayınlanan Trieste bloğu →

Tartışmanın tarafı olmak istemezdin ancak konu hala “ProMods ve onun itibarı” olunca bana da söz hakkı doğuyor.

ProMods’un parçası olmayan birine sırf savundu diye ekip üyesi gibi yaftamalak, kişi üzerinden projeyi linç etmek ne kadar doğru? Furkan arkadaşımızın haklılığı veya haksızlığı bi yana konunun öznesi neden biz oluyoruz? Herkesin bildiği ve bilmeyenlerin bilmesi gerektiği üzere “ProMods Türkiye” projesinin mevcutta tek geliştiricisi/sorumlusu benim, Türkçe moderatörümüz de “EG01611’dir”. Hali hazırda ekibimizdeki bir başka Türk olan OMNI dahi bu projenin sorumlusu değildir. Bu yüzden projem hakkında yapılan tüm yorumların doğal olarak tarafıyım.

Ayrıca kaç senedir model desteği konusunda bağımsız geliştiricilerden yardım istememe rağmen diğer geliştiriciler gibi karşılık bekleyerek model desteği sunmadığı için Furkan’a can-ı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Muhtemel yapacağım her köprüde de onun çalışmalarını ve gelecekte daha fazlasını görmeye devam edeceğinizi hatırlatırım. “Böyle tipler” sayesinde haritamız daha gerçekçi hale geliyor.

Ayrıca “ProMods’un çıktığı seviyeden” bahsedenlerin, bundan iki sene önce ekibimizi Türk düşmanlığı ile suçladığını tebessümle hatırlıyorum. Gerçi sayesinde ProMods’u tercih ettiğim bi gerçek. Belki kendisi olmasaydı bugün hala TR Extended’in bir parçası olarak devam ediyor olurdum. Kah en son kendileri:
" Maalesef idari manada ki bazı kafa yapıları ve güvensiz tutumları ayrıca Emre ile beraber kendi projelerine yöneldikleri için projeden ayrılmak zorunda kalmışlardı. " ama!
Bu manada Türk modculuğuna katkın oldukça büyük :slight_smile:

Yaptıkların ortadayken, sırf Bona ve Selim’in emekleri ile bu güne kadar dayanan TR Extended’in mirasıyla hala övünmen çok üzücü. Ben ve ekibim olarak TR Extended’la diyaloğa ve desteğe hazır olduğumu buradan bildirmek isterim.

Son olarak. Artık steril bulmadığım bu forumda ProMods başlığının kapatılmasını talep ediyorum. Bir süredir zaten bakamıyordum ve bundan sonra bakacağımı sanmıyorum. Buna müteakkiben ekip içerisinde aldığımız kararlar doğrultusunda forumumuzun “Türkçe” bölümünün, sizlere daha iyi hizmet sunabilmesi adına bir dizi değişiklik yapma kararı aldık. Bu sayede pek çok mod ekibi için kendisine yeni bir forum ortamı bulacak, Türk kitlesi de gelişmelerimizi Türkçe takip edebilecek.

Muhtemelen ban yiyeceğim için Discord’taki ProMods Community, #Türkçe başlığı altından geliştiricilerle iletişime devam edeceğiz :slight_smile:

Saygılarımla.

2 Beğeni

Türk düşmanlığı mı? :smiley: sfsfdsf neyse TR Extended’in mirasıyla övünmek zorundayız çünkü tanıttık, destekledik, teşvik ettik. Proje ST olduğu için büyüdü ve gelişti. Ancak onların yoğunluğu nedeniyle ve benim de öğrenmemem nedeni ile artık bir anlamı kalmadı. Hala inatla anlamıyorsun. Sen saçma sapan bir sebeple ayrıldın ve yazdıklarımı orada dahi okumadın. :smiley: Prensipleri ben koymadım Bona koydu. Oradaki belirtilen kurallardan beni sorumlu tuttun ve üstelik HER ŞEYİ daha yeni yeni öğrenmeye başlamış biri olarak. Zaten benim dediğim şekilde ilerlense o harita öyle aylarca sürüm beklete beklete eriyip kalmazdı. Sen de çok sevdiğin kanalında gelişmeleri paylaşırdın. Ha bu arada o zamanlar ST kanalı ile kendini bir tutup reklam meklam saçmalan zaten amatörlüğünü fazlasıyla gösterdiği için baya gülmüştük. Üstelik bunlar oyun kanalları boş beleş şeylerdi. TREX ile ilgili her durumda ST sorumlu tutulup bana sorular yönetilirse o projenin iyi olmasıyla da ben övünürüm çünkü aslanlar gibi geliştirdiler. Selim olmasa her şey bir hiçti. Ürün çıkarmayı, yayıncılığı hala anlamamakta direniyorsun. Sonradan katılan Güney Marmara ekibi de yine kendi hayat yoğunluyla uğraştı. Bunları zaten öngördük ve oldu. Ortada bir sorun yok.

Bahsettiğin EG de aynı şekilde saçma sapan şeylerle Türk haritalarına ve bana tavır alan biri ve üstelik o da farklı isimlerle yalanlar söyleyip takılmıştı. Sonra sırf o ara YKS haritası çıkıp ilgi oraya kaydığı için ortada hiçbir şey olmadığı halde TR haritalarına ve buraya garezi doğdu. Halbuki o da çok güzel sanayi siteleri yapmıştı Edirne için ama o zaman Erendpt diye bir çocuk ile de birlikte iş yapacaklardı olmadı. Niye ise armut dibine düşüyor işte :slight_smile: Yani bu olaylar o kadar komik ki topluluk yıllarca salak salak yarım kalan projelerle geride kaldı. :smiley:

Sana kimsenin neden yardım etmediğini anlatmamı ister misin? :smiley:
Emre’ye gönderdiğin teklife olumsuz cevabın gelmesinin nedeni ETS 2 için hiçbir şey yapmamak istememekle ilgili herhangi bir faydası yok eğer çok boş vaktin yoksa. Buradaki diğer mod yapan insanlarla da model çalışmasında bulunabilirdin. Onlardan da red yediysen ve üstelik ProMods olmasına rağmen ya da onca model bilen genç varken Furkan gibi biri ile çalışmak zorunda kaldıysan senin için üzgünüm. :smiley: ProMods olmasına rağmen birilerinin gelip istediğin modelleri çizmek istememesi garip bir durum. İnan ben olsam öyle olmazdı. Yine custom modeller tüm profesyonel kaplama detayları ile SCS standardında çizilir, herkes heyecanla o haritayı beklerdi. Ama niye olsun? 2K24 Map bile ProMods ile bağlantıyı düşünmüyor??? Burada gidip senin birlikte çalışma teklifi yapman gerekmez mi? Ya da onlar mı kendilerine güvenmiyor yoksa ProMods ile irtibata geçirip teşvik edecek biri mi yok?(ben o takımda olsam ProMods ile %100 uyumlu olması için götümü yırtardım ve sonra doğal olarak yaptıkları iş ile övünürdüm. dsfdsfs :slight_smile: Ya da siz mi onları dikkate almıyorsunuz? Bu diğer geliştirilen haritalar için de geçerli.

Harita öyle kalmaya devam edecek. Onun da sebebi Bona’dır. :smiley: Daha şeffaf ve açık birisi olup kimliğini söyleseydi başka iş birlikleriyle haritayı oynamaya devam edebilirdik. Onun da nedenini gelip kendisi açıklayabilir. :wink: Açıklayabilir mi sanmıyorum. :stuck_out_tongue: Çok düzgün Türkçe cümleler kurmak maalesef kendi ülkende özgürce yaşamanı sağlamıyor birileri ile münasebetin olduğu sürece… Ya ben domain paneline bile giremiyorum şu an site kapalı ns değişecek. Neden biliyor musun? Domain onun üstüne ve hesabını vermiyor. Adını soyadını göreceğiz herhalde sdfdsfsdf polise falan mı bildireceğiz anlamadım dsfdsf. Bu harita ilk çıktığı gün yaşanan hosting sorunlarından itibaren böyleydi sonra kendi sunucularımıza aktarıp haritayı öyle dağıttık sorunsuz geldi. Durum itibari ile bizim öngördüğümüz gibi TREX hak ettiğini yaşıyor.

Hayır özetle şu an ne ProMods veya TREX ya da başka bir proje benim için artık önemli değil. Furkan adlı kişi her zaman yaptığını yaptı. Yine gelse yine aynısını yapar.

Dediğim gibi bunlar benim için boş ama ne olur beni başkalarıyla karıştırmayın. Sizinle ne ticari bir ilişkim var ne de birlikte resmi bir ortaklık yaptık. Ya da burayı okuyanları da ilgilendiren bir şey yok. Çok uzun süre bir yerde kalınca orada ne var ne yok gelen geçen herkesi görüyorsun ve olaylara tanık oluyorsun. Bunların ne haritaya da ne de oyunlara ++ ne de bana faydası var.

Not: Bence parktaki tüm mesajlarımı okuyarak özet çıkar.

9 Beğeni

Ya bu olay aslında yine benim şu videodan kaynaklı

allah belamı versin ben niye devam etmedim ya çok üzülüyorum. şimdi unity’de çalışıyorum ama bunca sürede istikrarlı bir TR haritasını devam ettirebilirdim. üstelik her şeyi profesyonel yöntemlerle çözmeye çalışıyoruz vs. yazık oldu.
başka bir motorda ets2’deki editör özellikleri yapamıyorsun. ets2’nin inanılmaz bir yapısı var. o yüzden o havuzda belli sınırlar içerisinde eğlenmek kolay.

bir şekilde milyonlar da harcayacağız ama kendi altyapımızı oturtmaya çalışacağız. :stuck_out_tongue: şimdilik basit ve uyduruk bir proje ile girdik diyelim.

4 Beğeni

Trieste geldiğine göre ileride mutlaka Ambarlı yapılır, sırf liman yok diye İtalya’ya yük almıyorum, promods yüklü bir sürü ülke geçmek zor geliyor.

1 Beğeni

Uzak bir dönemden bahsetmiyorum. Henüz ProMods’tan ayrıldığım dönemde, mevcut ekibim Türkiye’yi tasarlamadığı için (Türkiye büyük bir ülke, burayı tanımıyoruz, fazla karmaşık) dendiği dönemde, “Abi bunlar her yeri yaptı, bir bizim ülkeyi yapmıyorlar, bunlar Türk düşmanı” diyen kitlenin bizzat içerisindeydin.

Ekipte ben, sen, Bona, Selim, Barbaros ve Emre vardı. O dönem ekibin yapısında ben hariç herkes yöneticiydi ve sen medya sorumlusu olarak ekip lideri gibiydin yani tuhaf bir durum vardı ortada. Logoya eklenecek tırın rengine kadar sen karar veriyordun. Böyle karışık bir ortamda haritalamadan bir halt anlamıyorken ve ekibe bunun için girmişken “aa biz seni aslında hazırladığın grafik için almıştık aslında” diyip geçirmiştin. Selim’den yeteri yardımı almıyordum. Barbaros desen zaten FPS hatalarını düzeltmek istemediği için ayrılmıştı. Böyle bir ortamda kaç geliştirici (adayı) kalmak ister bunu bence düşün isterim.
Ayrıca Allah aşkına ben giderken yaptığınız “yanlış yapıyorsun, gelecekte şirket açmayı planlıyoruz orada çalışabilirdin” söylemi de çok gülünçtü be Hasan :slight_smile:

Bana kimsenin neden yardım etmediğini bir de ben açıklayayım! :smiley:
Yukarıdaki o postta “geçirmekle” suçladığın ekibimin gerçekten biz geliştiricilere bir fon sağlamıyor olması. Haklı olarak pek çok Türk geliştirici/Modelci emeğinin karşılığını almak istiyor. Bu konuda haklılar ve onlara kızamam. Emre dışında özellikle “bana model desteği sunun” talebinde bulunmadım. Zaten Emre ile yazıştığımda ekibin bir parçası olduğunu, proje gelişimini durdurduğu için “gönüllülük esasıyla” yapılmış malzemeleri paylaşabileceğini düşündüm. O da bunları bana satmaya kalktı. Kararıdır. Emek vermiştir. Bir şey söyleyemem buna. Ancak Türkiye haritası üzerinde gelecekte görmek istediğim bazı yerler var. Ve buraları eklemek için neredeyse 3 yıla yakın bir süredir ProMods’ta kendi çapımda Türkiye’yi geliştiriyorum ve geliştirmeye de devam edeceğim. Bu adamlar gerçekten sizlerden tek beklentim olan harita tasarlama işini öğrettiler ve hala da projeme destek olmaya devam ediyorlar. Büyük bir sorun olmadığı sürece de bu projeyi sürdürmeye devam edeceğim.

Furkan’ı herkesten ayrı kılan durum, diğer modculardan bağımsız olarak verdiğim emeği görmesi ve bir karşılık beklemeden bana destek olması. Sana fikirleri yanlış, söylemleri sert gelebilir ancak kendi harita projesindeki istikrarını, hayallerini ve hedeflerini ve bunlar için verdiği çabayı bir senedir yakından takip ediyorum, bana olan yaklaşımını biliyorum ve bana gönülden sunduğu yardımı da unutmuyorum. Aranızda yaşanan sorunların temeline, orada bulunmadığım için elbette vakıf olamam lakin onu tanıdığım kadarıyla söylüyorum, doğru şekilde yaklaştığın sürece insana kötü yaklaşacak biri değil.

Bi de bizim çalışma biçimimizi biliyormuş gibi konuşman yok mu? Zaten insanların sana bu kadar tepki göstermesinin sebebi bu. Yukarıda da söylediğim gibi ben model teminimi dışarıdan talep ederek değil, ekip üyesi modelcilerimizden temin ediyorum. Dışarıdan ha deyince model kabul edelim gibi bir durum yok bizde. Bu modellerin denetlenmesi süreci var. Ayrı düştüğümüz nokta, diğer TR modları gibi hiç bir zaman ProMods Türkiye’yi modele boğmayız. Çünkü bu hata zamanında Polonya projesinde yapıldı. Tüm modellerin güncelliğinin korunması ve bunların dosya boyutu maliyetini, oyun motoruna yükünü hesaplayarak üretim yapmamız gerekiyor. Bu yüzden zaten model hayranı kitlemizin hiç bir zaman beklentilerini karşılayamayacağız. Ve yine ekibimizde çalışma süreci tekliflerle ilerlemiyor. Öyle olsaydı mevcut bir ekiple de katılmaları konusunda anlaşırlardı. Ekip arkadaşımız olacak kişinin akademimizde bir dizi eğitimler alıp, kendini geliştirmesi, topluluk ve ekip ile olan iletişimini bizlere kanıtlaması gerekiyor. TR deki projelerde herkes mükemmel harita yaptığı için eleştirmeyi bırak, insanlara akademide işlerinin değerlendirileceğini kabul ettirmek dahi mümkün değil. Bu yüzden Türkiye, Polonya ve Rusya gibi ülkelerde maalesef beklenen ekipleşmeleri hiç bir zaman sağlayamayacağız. (gibi görünüyor)

Demem o ki seni başkaları ile karıştıran kimseyi göremiyorum. Genelde insanlar sana davranışların ve söylemlerin sebebiyle tepkili. Kimse seni bir şeylerden mesul tutmuyor, aksine senin hepsi hakkında bir yorumun var. Doğrudur, hiç birinden bir menfaatinin olmadığını şu zaman dilimi için görüyorum ama bazı yorumların da ekibime yapmış olduğun gibi çok çirkin. Emin ol burada sana laf anlatmak ya da “özetini çıkartacak” vaktim yok. Çünkü seninle bir alakam yok. Sadece bir şeyleri açıklamaya çalıştığını görüyorum ve son kez bu mesajı gönderiyorum.

Daha fazla bu konu uzamasının bir faydası yok.

2 Beğeni

Okuyacak vaktim yok yoruyorsun. Daha önemli işlerim var benimle muhatap dahi olma tabii ki de neyine olacağına projede karar vereceğim doğru yönlendirmek zorundayım. Uzun uzun yazman bir şey ifade etmiyor. Beni hiçbir şeyle suçlayamaz veya yargılayamazsın. Ortada bir sorun yok. :smiley: ProMOds şöyleymiş böyleymiş bana gerçekten hiç anlatma. Tekrar söylüyorum bana anlatma. :smiley:

Boşa kendinizi yormayın gençler kendinizi üzmeyin:)

1 Beğeni

Sanki elemanla yıllarca iş yapmışız da hakkını vermemişiz gibi konuşuyor ulan boş beleş gönüllü projeler, zamandan çalıyor, para kazandırmıyor. Bir de üstüne muhatap olduğumuz tiplere bak. :smiley: Elektrik faturamı ödüyor sanki bir de şöyle yaptın böyle yaptın diyor lan nasıl yapmayayım sen benim yerimde değilsin. :smiley: Ayrıca takıma seni Bona soktu zaten o zaman da istememiştik. :smiley: Yani takımdaki diğer kişilere ve yaptıklarına bakıyorum gayet iyi konumdalar ama sana bakıyorum sürekli bir karın ağrın var ve ProMods şöyle böyle diye övüyorsun gerçekten çok ilginç. :smiley: Zaten ben karar versem sen o takıma giremezdin.
:smiley: İlk defa böyle bir saçmalık yaşıyorum götümle gülüyorum olanlara şu an dsfsfds yav kendi haritanı yapmak istiyorsan yap bize ne ne güzel yeteneğin de var. Ne uzatıyorsun?

Aptal bir sohbet nedeni ile konuyu kapatıyorum. :smiley: Yeterince güldük başka bir zaman yine devam ederiz. Bu hafta bazı şeyler için oldukça önemli kodlarla modlarla uğraşırken hayatımıza sıfır etkisi olan şeylerle meşgul olmayalım. :smiley: Bu hafta bir sürü ödemem var burada ProMods şöyleydi böyleydi dinliyoruz. :smiley:

Daha Hızlı Yükleme Süreleri ve Kare Hızı Sınırlayıcı/Frame Rate Limiter iki önemli iyileştirme

6 Beğeni