sorun şu ki ats editöründe sign board kaydederken editör çöküyor ve kapanıyor aynı durumu ets2 editöründe bir haritayı 0 dan kaydetmeye çalıştığımda da alıyorum bu sorun hakkında bilgisi olanlar var mı?
Levhadaki olay:
Öncelikle oyunun kurulu olduğu klasöre istediğiniz isimde bir klasör açıp, içine de “def” isminde bir boş klasör açmak gerekiyor. Sonra oyuna girip levha yapınca da kaydedeceğiniz zaman “save as” tuşuna tıklayıp açılan pencerede yukarı kısımda istediğiniz isimdeki klasörün adını göreceksiniz, onu seçin. Bu sayede yaptığınız levha oraya kaydedilecek. Bir de kaydederken board’a ve template’e isim vermek gerekiyor, aynı isimde iki tane olmamalı ve Türkçe harfler kullanılmamalı. Sonra kaydedilmiş oluyor ve “e” tuşuna basınca otomatikmen yeni kaydedilen levha önümüze geliyor. Bir de sonrasında şöyle bir ek yapılası gereken var.En son oyundan çıktıktan sonra o klasöre gelen tamplate ve boardları da mod klasöründeki modumuzun içine kopyalamamız gerekiyor.
ETS’dekinin sebebi de oyunu kaydedebilecek bir klasör bulamaması diye düşünüyorum. Hiç sıfırdan harita yapmadım, farklı bir şey yapmak gerekiyor mu bilmiyorum.Oyunun kurulu olduğu yerde “base_map” adında klasör oluşturdunuz mu?
@sctn iki oyunda da base_map ve içinde map ve def isminde klasör mevcut fakat dediğim gibi çöküyor bunları mod olarak da attım fakat hala aynı sorun mevcut
base_map>def içerisine editörde kayıt alırken “sign” adında editör bir klasör oluşturur işte o klasörüde sizin mod arşivinizin def klasörü içerisine o sign klasörünü atacaksınız ve sonra editörde yaptığınız levhayı görürsünüz kaydederken de şu son güncelleme ile gelen bir açıklık hatası var ets de o da yukarı kısımla kaydedilecek dosya yoku boşluk görülür oraya bir kes basıp altta çıkan base_map/def/sign klasör yolu çıkar onu seçip levhaya isim verip sonra kaydedin bu şekilde yapa yapanolayı çözeceksiniz zaten
@Lazrail61 gerçekten işe yaradı çok sağol galiba oyun ile alaklı oyunun kendisi oluşturmadan kendin board ve template klasörü açınca çalışıyor…
Her template ve her board u da ayrı yarı yapın tavsiyem mesela anayol üzerindeki tabelalardan yapıyorsun ya şöyle “Anayollevhasisol1” ve aynı template in sağ board unu yaparken de “Anayollevhasisag1” gibi ya da mesela yol ayrımlarına yaklaşırkenki tabela vardır ileri istanbul sağ çapraza mesela edirne yazar o tabelayı editleyip her iki kayıt sisteminde de adını “yolsapaklevhasi1” olarak kaydetmen her zaman işini rahat ettirir yani karışık anlatmış olabilirim ama bu yöntem işe yarar her zaman