Blender ile 3D Modelleme [Ana Konu]

@TappedRod auto smooth kullanmayı dene. Parçalarında “normal” hataları var…

4 Beğeni

Teşekkürler, klonlamıştım bazı parçaları ondan olabilir mi ?

Yada edge split kullansam ?

pencere ve lambalar kaldı sonra eğitimin ilk aşaması bitiyor unity olaylarına şimdilik bulaşmıyoruz
diğer modellere geçeceğim dediğim gibi

8 Beğeni

bitti :smiley: yastıklara çok kasmadım cloth fiziği kullansak iyidi

10 Beğeni

yine olay yerindeyiz

şimdi cam ve sıvılara geçiyoruz

tabak derinliği pek olmamış elden geçiririm

glass materyali kullanmadan transmission ile yaptırdı
*yansıma nereden çıktı anlamadım

foundation başlamış izlemem lazım :confused:

10 Beğeni

bunu çizmeden ellemeden rahat edemiyorum ilk çizim garip olabilir ama denemem lazım kurcalamadan hiç olmuyor

bir şeyler deniyoruz :smiley:

8 Beğeni

:smiley: ön gri kısım tekrar çizilecek
şu an bu kısmı çok yapmak istiyordum bir şekilde ortaya çıktı inanılmaz :smiley: biraz değişik yöntemler kullanmış olabilirim ama sıkıntısı yok poligonu yüksek değil zaten bunda yüksek poligonlu yapan camdan atlasın

9 Beğeni

evet loop cut atarak yaptım sağdakiler daha kalın soldakilere göre ortadaki kapıdakiler 3.5mm mesela ona göre sallamasyon bir hesapla ilerledim denemek için
emre de loop cut atarak modellemiş zamanında
tüm vertexleri seçip materyal atayınca zaten oto siyah oluyorlar ama çok karıştı görüntüsü :smiley: toparlıyorum

Hasan abi bunun modellemesi bittikten sonra ets2 map editöre aktarırken video çekebilir misin? Bende birkaç bina modelleyip ets2ye aktarmak istiyorum ama nasıl aktaracağımı bilmiyorum.

ben de bilmiyorum @Emre54 aktaracak biterse
yani oraya girmektense başka yerde tecrübe kazanmak daha mantıklı şimdilik
udemydeki setin unity bölümleri var ona bakayım diyorum da çok karışacak

ama ets2de harita editörüne girp çıkmaya hakim olmak lazım istiyorum bir yandan trexte bir şeyler yapabileyim diye bakalım

çok loop cut atınca ortalık karışmıştı ön tarafı düzenlemek uğraştırdı :smiley: ama seviyorum
:smiley:
hasan sarısı attım düzeldi :smiley:

8 Beğeni

Bazı kaplama ve materyal denemeleri yapmıştım(birkaç hata var). Sonra geç olunca bıraktım. Şimdi ön tarafa siyah kolonları ekledim. Şekli oturdu artık toparlanıyor ama bazı gereksiz edge, vertexler var. Yavaştan alıyoruz. Ama bu biterse ve Emre de oyun aktarırken uğraşmazsa :smiley: Boyutlarda ise dengede tutmaya çalışıyorum. Service 4 sığmadı ya genişletilecek ya da kaldırılıp 3 servisli uygun boyutlarda kapılar yapılacak.
İlk modelin dışına çıktım çünkü zaten konsept bu ve bayiler de uygun ölçülerde değişiklikler yapıp tasarlattırıyor. Bizim de aynı olma derdimiz yok.
TREX’te yeri hazır. :smiley: Oyun içi görüntüyü sabırsızlıkla bekliyorum.

Kaplamaları ETS 2’ye atarken @Emre54 oradan ayarlayacakmış o yüzden oralara girmeden halledicem. Sağ köşeyi gerçek galeride gördüğüm camlı kısma benzeticem.

13 Beğeni

ayak logoyu 3d olayına dönüştürm videosuna bakarak çizdim ama bazı yerleri düzensiz yapınca patladı :d ancak güzel

6 Beğeni

:eyes:
png to svg
sonra da blender’da bir ayar çektim işte oldu sanki? :smiley: kend içabalarımla bu kadar aslında fordun dış kısmını çizmeye başlamıştım extrude edip shade smooth sub falan ata ata giderim dedim de bu yöntem de varmış
materyalli falan yapıyor hoşuma gitti

(ortasından bölünmesi gerek fordun arkası gri malum)

@Emre54 uymayan bir şeyler olabilir :smiley: o yüzden onun logosunu araklıcam

arka kısmını yeniden modelledim uygun hale getirdim

8 Beğeni

@HasanOfke Çizim işin tamam artık şöyle alalım seni ;
:smiley:

https://modding.scssoft.com/wiki/Main_Page

3 Beğeni

dün akşam emre bana bazı şeyler gösterdi
öğrenilebilir elbette
ama
şu an erkenden pes ettirecek şeylere gerek yok :smiley: daha modellemem gereken farklı çalışmalar yoksa zorlanıyorum
daha basit bir yerde denemek zorundayım ets2 çok karışık

7 Beğeni

ön camlar böyle bişey olacak arcimesh ile denedim o ölçülerde 2 planeden yapmaya çalışıcam ama canım msfs editörünü kurcalamak istiyor :smiley: hatta ilk atacağım model bu bile olabilir sdfdsfsdfsd

oldu gibi artık kaplama işi emrede olacağı için çok ellemiyorum

ama yan taraflara da cam açasım var :smiley:

ön tarafta benlik bişey kalmıyor gibi

12 Beğeni

Bundan sonrası benden çıkıyor gibi :smiley: @Emre54
Ön gri bar da tekrar yapıldı. Ama ortası çok dik geliyorsa bir loop cut daha atabilirim sanki

ön camları 2 plane ile arkalı önlü kenarlarıyla hazırladım ETS 2’de cam kaplamaları ekleneceği için bu kadar elleyebiliyorum.

cam materyalini sildim renderda kötü duruyor :smiley:
sağ tarafın camlı kısmını yukaırda aşağıda yükseltebilirim kötü durdu
yan taraflara yarın bakıcaz

13 Beğeni

operasyon başladı
loop cutlar edgeler vertexler faceler kaçın ulan kaçın

10 Beğeni