American Truck Simulator - Convoy Multiplayer

İlerleyen beta güncellemelerde belki artabilir.

Ulan ne güzel haber be. Bakalım ets2 ye geldiginde modlama destegi olur zaten. Türkoye haritasinda Tırclık veya otobüscülük yapmak muazzam olur. Scs yavas yavas Elini taşın altına koyuyor. Helal olsun.

1 Beğeni

bu kodu aynı anda herkes kullanabiliyor mu ?

Maalesef üzülerek biraz ağır konuşacağım. DLC uyumu düzelmediği sürece bu haliyle çöp bir mod olmuş. Böyle bir saçmalık olamaz, umarım beta diye böyledir yoksa büyük bir hayal kırıklığı. Örneğin 20 tane sunucu görünmesine rağmen girebileceğim sunucu sayısı 0. Haliyle güzel özellikler olsa bile kullanamıyoruz. Kimde eksik olduğu da fark etmiyor, herkeste tam olması lazım. Herkese zorla DLC aldıramayız, böyle bir anlayışı kabul edemem şahsen.

Ekleme: Muhtemelen bu iş böyle sürecek ve fazla DLC’si olanların DLC’leri devre dışı bırakıp öyle girmesi gerekecek. Oysa hiç buna gerek kalmadan doğrudan oyun içinden oda kurarken hangi DLC’lerin gerektiği seçilebilmesi daha kullanışlı olabilir. SCS forumunda bir beta testçisi tarafından DLC’lerin devre dışı bırakılarak girilebileceği söylenmiş:

ATS 1.41 Experimental Convoy Open Beta discussion - Page 3 - SCS Software

Devre dışı bırakırsanız da daha önce DLC’li oynadığınız profilde hata alıyorsunuz örneğin şu şekilde:

Haydi sıfırdan profil açtınız vb. diyelim bu konuda sorun yok. Bu sefer de bu DLC’leri tekrar etkinleştirirseniz indirme yapmanız gerekiyor. Üstteki 2 DLC’yi tekrar etkinleştirince 126 MB indirme başladı. Yani her türlü saçma sapan bir kısıtlama olmuş bu halde insanları sinir etmekten başka işe yaramaz bu konvoy denen şey.

Sevindik, heveslendik bu nedir şimdi şaka gibi? Altı üstü bir sürüş yapacağız böyle cins kısıtlamalara ne gerek vardı acaba? Ben dahil belki bir çok kişinin çeşitli konularda beğenmediği TruckersMP’de bile açıp çatır çatır sürüyordunuz olay da zaten bu olmalı. Arkadaşlarla girdiğimize göre DLC’lerin olmaması ufak bir iletişimle sorun olmaktan çıkacaktır. Yani sonuçta en basitinden California herkeste var mı var bitti. Yani hiç değilse ana haritada takılırdık olur biterdi, bunu bile yapamıyoruz şu an. Bu haliyle kalırsa muhtemelen üç beş tanıtım videosundan ve popüler yayıncıların konvoylarından öteye de gidemeyecek, TruckersMP’ye de bir şey olmayacak.

Bu durumun 2 sebebi olabilir diye düşünüyorum. Birincisi SCS oyun içi harita ve dorse DLC’si seçme ile uğraşmak istemedi, kolaya kaçtı. Çünkü bu özellik muhtemelen birçok yeni kod gerektiriyordu. İkincisi de TruckersMP’nin önüne taş koymak istemedi Sonuçta kim ne derse desin ETS 2 ve ATS iyi olduğu için TruckersMP tutuldu ve TruckersMP tutulduğu için de ETS 2 ve ATS daha da ünlendi. Karşılıklı bir besleme söz konusu. İlki daha ağır basmakla birlikle iki nedenin de geçerli olduğunu düşünüyorum.

9 Beğeni

beta meta girsem mi acaba ama çekiniyorum birazda

Tamda bunu yazmaya geldim. En azından dlcleri o menüde etkileştirip devre dışı bırakabilmemiz lazım. Veya hostta yüklü olan dlcleri kullanabilmemiz gerek. Şahsen HOİ4 mpsinde eğer hostta dlc varsa kullanabiliyorsun satın almana gerek yok o olayı halletmeleri şart yani

3 Beğeni

onu geçtim arkadaşımla giremiyorum loading seçeneği dönüyor 10 dk geçmiyor birtürlü olmadı ama sisl ile yayında girebildiler umarım yoğunluktandır ve düzeltirir

1 Beğeni
20 Beğeni

Tam 4 buçuk saat canlı yayın izledim. Yılların hayali gerçek oldu. Beta değil sanki 3-4 güncelleme almış asıl sürüm gibi hatasız ve harikaydı.

Teşekkürler Scs.
Bugün senin sünnet olduğun gündür.
Bütün oyun dünyasına racon kestiğin gündür.

Ortaokuldan beri hayalini kuruyordum. Ben biraz kötü oldum birkaç dakika müsaade edin beyler.

4 Beğeni

İçimden geçen her şeyi yazmışsın. Dlc olayı cidden üzücü oldu girecek oda bulamadım arkadaşımla deneyelim dedik giremedik birlikte meğer dlc devre dışı bırakacakmışız. Onu yaptık okey bu sefer save açmamız gerekti e onu da yaptık boş save tad vermedi zaten o kadar uğraşa denemeye hevesimiz kalmadı. Valla bu durum göze alınıp çözülür diye umuyorum ben, kimi full dlc diziyor kimi oyunu alamayıp arkadaşından hediye geliyor. Oyun hediye edilir ama dlcleri hediye etmek herkesin yapabileceği bir durum değil.

Şartları karşıladığım halde hiçbir servera giremiyorum + host seçeneği de pasif neden olabilir acaba?

Arkadaşlar benimle beraber gündüz vakti mp girecek var mı ? Beraber takılabiliriz.

Steam:ayyildiz2941

4 Beğeni

MOD aktifmiş kapatınca oldu.

DLC eşleşme olayı ilerleyen zamanlarda değişir ama şu telsiz olayı çok iyi ya. Küçükken 18 WoS oynadığım zamanları getirdi aklıma. Yapay zeka ile telsiz konuşmaları yapabiliyorduk ne günlerdi ya.

1 Beğeni

Arkadaşlar gerçekten nasıl yapsak, bazılarımızın arkadaşı var ama bazılarımızın arkadaşı yok :frowning:

Bunun için arkadaşı olmayanlar 8’er kişi olacak şekilde grup mu oluştursak ?

Bir şeyler yapmamız lazım. Kimse dışarıda kalmasın herkesin birlikte convoy yapabileceği arkadaşı olsun.

Sizlerin de fikirleri önemli. Belki bazılarınızın aklına güzel bir fikir gelir.

Benim önerim, arkadaşı olmayanlar bunu +1 şeklinde cevaplasın mesela. Sonra toplanan kişileri 8’e bölüp ekipler oluşturabiliriz. Bu konuda gerçekten problem yaşayacak arkadaşlar çözüm önerilerinizi bekliyoruz. Sevgiler.

4 Beğeni

eğer gelmek isteyen varsa ben de beklerim arkadaşlar :smiley:

2 Beğeni

Simpark konvoy konusu var orası yarında itibaren canlanır :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Buradan bulursun Hasan alt foruma ayrı konu açar veya discord sunucusuna oda açılır arkadaş arayan oraya link bırakır halledilir.

1 Beğeni

Rastgele bir sunucuya girdim. YahyaAbi diye bi Youtuber video çekiyormuş. Konvoy sırasında birkaç kişi kazaya karıştı yapay zeka iyi toparladı. SCS o yönden iyi iş çıkarmış. Herhangi bir donma ışınlanma fps düşmesi vs. de söz konusu olmadı. Güzel iş gerçekten.

5 Beğeni