Silinebilir silebilirsiniz

silinebilir silebilirsiniz

25 Beğeni

:smiley: Piyasa kızışıyor…
birkaç yıla kalmaz TR’den bir marka çıkar gibi duruyor millet niyeti bozmuş :smiley:

8 Beğeni

hacı gaz olayı falan nasıl… Seri üretime geç alalım biraz büyük duruyor alan acısından ama dediğin gibi geçen yıl 2k ya önceki sene 1.5 a vites de dahil alınacak set suan 4 den asagı yok kampanya kovalamaz isen. Eksileri + ları ile tebrikler :slight_smile:

2 Beğeni

Sanırım o kadar büyük bir motor kullanılmazsa ki zaten fazla gelir o motor daha küçük bir şey yapilabilir

Elimdeki imkanlarla bu kadar oldu ama daha iyisini yapıcam ve daha küçük :slight_smile:

2 Beğeni

Eldeki imkanları kullanmak istedim aslında. 2 tane rs775 motor kullanılarak ta yapılabilir.Bu tamamen beklentiye ve eldeki malzemeye bağlı.

2 Beğeni

Eline sağlık güzel çalışma olmuş. Tek bir uyarım olacak motor bağlantısında montaj kablosu yerine daha yüksek çapta ve ısıya dayanıklı kablo kullanmanı tavsiye ederim. O kadar ince kablo ile elektrik bağlantısı yapman çok tehlikeli şuan bir tehlike yaşamamış olabilirsin ancak gainin sürekli geri bildirim verdiği Dirt rally, Assetto Corsa ve iRacing gibi oyunlarda motor sürücü, motor ve güç kaynağı çok fazla ısınır. Bu tarz sistemler önemli olan kullandığın voltaj değil kaç amper akıma maruz kaldığıdır sistemin.

2 Beğeni

Emeğine sağlık. Tüketimin tavan yaptığı bir ortamda , üretmek kendini geliştirmek ve bunu paylaşmak kadar erdemli birini daha gördüğüme sevindim :slight_smile:

3 Beğeni

24v olduğu için sıkıntı olmaz.220v olsaydı dediğiniz gibi tehlikeli olabilirdi.
Sistem tamamen 24v ile çalışıyor.Kullandıgınız motora göre 12v ta olabiliyor.

Teşekkürler :slight_smile:

Yakın zamanda tamamen 3d yazıcıdan baskı anlınmış bir sistem yapıyorum.Fanatec gücünde olucak 8nm tork ve maliyeti daha düşük olacak :slight_smile:
137300735_172729701260143_7592819881844553513_n

6 Beğeni

Dediğim gibi olayın voltajla alakası yok yük altında anlık 20-30 amper güç çekiyor bu motorlar. Neyse siz daha iyi bilirsiniz tabiki

2 Beğeni

Umarım sistemi abs den basmissinizdir. pla ile ortalama isilarda base erir

1 Beğeni

Bütün testler yapıldı dünyada birçok kişi bu şekilde kullanıyor.35nm tork üreten direksiyon sistemlerinde dahi bu kabloları kullanan var :slight_smile:
Kendi yazıcım var Abs yada petg ikiside iyi oluyor.Gerekli soğutma yapılınca motorlar neredeyse hiç ısınmıyor.Ciddi emek gerekiyor.Yorumlarınız için teşekkürler.

Wheelcheck ile yapılmış “Linear Force test” grafiğinizi paylaşır mısınız. Hangi testleri yaptığınızı merak ediyorum. 35nm biraz random bir sayı olmuş benim Mige servolarla bile alabildiğim torque oranı 10nm :slight_smile: Tork oranınızın hesabını nasıl yapıyorsunuz? Çünkü 8nm güç rs775 ile (fotoğrafda onu gördüğüm için söylüyorum) mümkün değil.

Şimdi bunları yazıyorum diye yanlış anlaşılmak istemem. Sadece çok uzun süredir bu işin içiindeyim ve dediğiniz rakamlar, kablolar vs o şekilde olmadığını çok gördüm, deneyimledim ve bu işin fabrikalarında da bu bilgileri edindim. (10 yıllık otomotiv üretim bandı geçmişim var). Eğer ki yıllardır herkesin ezberlediği şeylerin ezberini bozacaksanız kaynağını bilmek isterim kendimde uygulamak için.

Lütfen lineer force eğrinizi, torque hesaplamanızı (Dişli oranı * motor max torque dan bahsetmiyorum çünkü bu torque sadece milisaniyelik darbede alınan yüktür. Bahsettiğim devamlılık torku yani direksiyon setlerinde ffb açıkken alınabilen torque) ve yaptığınız tasarımın mukavemet grafiklerini paylaşabilirseniz sevinirim. 8nm torque ile abs, petg farketmez herhangi bir plastiği durdurmaya kalkarsanız o parçalar vücudunuza zarar verir. Bunlar profesyonel ortamlarda tarafımca test edilmiş şeyler.

Eğer ki bunlar elinizde var ve paylaşırsanız çok mutlu olurum. Böylelikle bizlerde çözüm arayışından kurtulmuş oluruz :smiley:

Bkz. 24nm güç üreten bir osw sistem kollmorgen servo kullanılıyor. Montaj kablosu ile de değil bayaa kallavi kablolarla yapılıyor bağlantıları :slight_smile:

1 Beğeni

Tekrar söyleyeyim çünkü büyük ihtimalle linç gelir birazdan bana. Amacım yanlış bilgilendirmeyi engellemek ve insanların zarar görmesine engel olmak. Bahsettiğin güvenlik ihlalleri insanlarda kalıcı sakatlanmalara, yangınlara ve başka türlü musibete sebep olabilir. Burada bulunan insanların çoğu 20li yaşlarında heyecanlı, yeniliğe aç insanlar. Koşulsuz bu yapılanları uygulamak isteyecek çok insan olacaktır. Böyle bir durum yaşanması halinde çok büyük zan altında hatta hukuki yaptırım altında bile kalabilirsin. (En azından kendini güvence altına almak için videolarında her seferinde güvenlik ile alakalı bir konuşma yap kendini en azından güvence altına alırsın bir ölçüde)

3 Beğeni

Benim yaptıgım sistemde 1/4 oran var 4nm gücünde.35nm şuan piyasadaki en güçlü sistemlerde var benım sistemde değil :smiley: Benım sistemin testlerini henüz yapmadım masaya sabitledikten sonra yapacağım şuan dreksiyon için stand yapıyorum bitince paylaşırım.
Benim örnek aldığım sistemde farklı bir motor kullanan rus adamın testlerinde 13nm çıkıyor videoda testleri yapıyor(sıcaklık arttıgında bunun düştüğünden bahsediyor).Kendiside mühendis bütün tasarım ona ait bana sorarsanız en iyisi sistemde bu diy olarak.bu adam loadcell pedalında öncüsü.
Video

3D yazıcıda yapıcam sistemde ise 1/8 oranı tutturmuş projeyi tasarlayan farklı bir adam grafiği paylaşmıştı onu
da bulursam atayım size. 2 3 saatlik çalışmadan sonra Yük altında ısınmadan vs dolayı 8nm den 4,5 5nm düştüğünü söylüyordu.

Mantık olarak osw sistem ile dc motor sistemlerini karşılaştırmak çok yanlış olur.Biri hiç ısınmaz ve güç kaybetmezken diğeri ısındığında yarı yarıya güç kaybediyor.

Rus sitesi
Bu sitede detaylı şekilde projeleri inceleyebilirsiniz herkesin kullandığı kablo jumper kaplo şunu yanlış görmüş olabilirsiniz sistemde jumper kablonun kullanıldıgı tek alan anakart üzerine giden kablolar sistemin diğer hiçbir yerinde jumper kablo kullanılmıyor zaten.Bu sistemlerde kullanılan 2 şekilde kart var arduino ve stm32 kart 3. bir seçenek yok bu kartlarda kullanılacak kablolarda belli o yüzden.Şimdi gidip motorda ve güç kanağında jumper kablo kullanmadım kimseyede kullan diyemem :slight_smile:

Siz gidip osw sistemde stm32 kart kullandıgınızdada bu jumper kablolardan kullanmanız gerekiyor.stm32 ile osw yapanlarda böyle yapıyor zaten.
mige sistemini yapan Peacemaker105 ilk günden beri takip ederim ilk önce stm32 ile yaptı sonradan kendi anakartını geliştirip 250 euroya satmaya başladı.Şuan hala geliştirme aşamasında kartta bazı sorunlar çıkmış onları düzeltiyormuş bundan 2 ay önce mesajlaştıgımda öyle diyordu.

Yinede kafanıza takılan bir soru olursa cevaplayabilirim. :slight_smile:

Paylaştığın 2. tasarım DIY FFB steering wheel - Страница 62 - Всё для симрейсинга - Рули, сиденья, железо для ПК - SimRacing - Форум о симрейсинге bizim rusların tasarımıymış orada grafiği de koymuş zaten 4.2nm maks tork diyor kendi sistemi ile ilgili yorumlarında?

1 Beğeni

Testlerinde aldığı oran 1/8 ama sıcaklık arttığı için gerçek oranı 4,2 belirlediğini söylüyor.Kendisiyle konuştum.